CALISTHENICS / BODYWEIGHT TRAINING

CrossFit PBF in Best > CALISTHENICS / BODYWEIGHT TRAINING

Calisthenics

Wat is Calisthenics / bodyweight training?
Bij de Calisthenics lessen ga jij ervaren hoe jij jouw lichaam optimaal kunt gebruiken. Wij leren jou de technische aspecten en de basis van moves zoals de handstand, de human flag en allerlei varianten van pull ups.

Alle lessen staan in het teken van functioneel trainen en we werken met oefeningen die je lichaam écht sterk maken! Denk hierbij naast Pull Ups, Ring Dips, Handstand Walk, Pistols, Muscle Ups ook aan “eenvoudigere” bewegingen zoals push-up variaties, squat en sit-up variaties zodat jij echt baas wordt van jouw lichaam!

Het is een training waarbij kracht, flexibiliteit, core stabiliteit en balans tegelijkertijd aan bod komen.

  • Technieken van lichaamsgewicht oefeningen
  • Krachttraining voor sterkere spieren en nauwkeuriger zenuwstelsel
  • Complete full body work-out voor snelle progressie in spierconditie
Pistol squats tijdens een workout of the day

Unieke locatie

Met een Indoor & Outdoor Calisthenics park heeft CrossFit PBF een unieke locatie in omgeving Best/Eindhoven waar je uitgebreid Calisthenics kunt trainen. Er staan zowel buiten als binnen (grote) Calisthenics RIG’s op verschillende hoogtes met onder andere een 20mtr lange monkey bar, dipbars, ringen en klimtouwen etc. etc.

Benieuwd naar de kosten?

Dat begrijpen we! Voor 2x per week CrossFit betaal je €40,00,- per maand, onbeperkt €50,00,- per maand. Dit zijn beide Ultra abonnementen en dat betekent dat je naast CrossFit ook aan alle andere groepslessen en de 1400m2 grote open gym kunt deelnemen. Tevens maken wij een persoonlijk programma op maat zonder dat hier kosten aan verbonden zitten.

Calisthenics gymnastics groepstrainers Gokhan

Veelgestelde vragen

IK HEB GEEN ERVARING MET FITNESS / CROSSFIT. KAN IK DAN WEL MEEDOEN?

Ja, Iedereen kan meedoen met CrossFit. Tijdens de WOD (Workout of the Day) zullen we de intensiteit van de oefeningen aanpassen aan jouw niveau. Is een oefening niet geschikt, dan passen we de oefening aan zonder het patroon van de oefening te veranderen.

IS CROSSFIT VEILIG?

Ja, CrossFit is veilig. Onder professionele begeleiding leer je eerst de techniek van de bewegingen en pas als deze aan de veiligheidseisen voldoen laten we je de beweging belasten d.m.v. van snelheid of gewicht. Houd je aan onze programmering om overbelasting te voorkomen.

ALS IK LAST HEB VAN EEN (CHRONISCHE) BLESSURE, KAN IK DAN WEL MEEDOEN?

Ja, juíst in geval van een (chronische) blessure raden we je aan om met functionele oefeningen het lichaam terug naar de basis te brengen. Geef dit wel altijd aan bij de trainer, extra aanpassing in belasting en extra aandacht voor techniek kunnen nodig zijn. Bij twijfel raden we je aan om eerst persoonlijke begeleiding te nemen.

HOE LANG DUURT EEN TRAINING?

Meestal 60 minuten maar soms zal je iets eerder klaar zijn en soms enkele minuten later.