WEIGHTLIFTING / CROSSFIT OLY

CrossFit PBF in Best > WEIGHTLIFTING / CROSSFIT OLY

CrossFit Oly

Wat is CrossFit Oly?
Oly staat voor Olympic Weightlifting. Het CrossFit Oly is een les waarin je getraind wordt door een Weightlifting trainer. Tijdens deze les leer je de technieken van het Olympisch Gewichtheffen beter onder de knie te krijgen. Gewichtheffen is een technische sport waarbij naast kracht ook flexibiliteit, explosiviteit en coördinatie van belang zijn. Het is dus beslist geen saaie sport, maar tevens geschikt voor iedereen om op zijn of haar eigen niveau te doen. We sluiten deze les ook af met een WOD.

olyhour

CrossFit Workout

We trainen we in kleine groepen van maximaal 10 personen. Regelmatig trainen we in tweetallen (buddy teams). In elke les doet iedereen dezelfde workout, maar dat betekent niet dat iedereen hetzelfde doet. Een workout heeft altijd verschillende opties waarin je kan schalen. Zo wordt het voor iedereen mogelijk, met al onze verschillen in fysiek, doelen en flexibiliteit, om samen op een veilige manier de workout te doen. We motiveren elkaar, juichen elkaar toe en zullen soms de competitie met elkaar aangaan. Hoe dan ook, uiteindelijk is elke workout specifiek voor jou alleen.

Hoe ziet een training er bij ons uit?

  1. Gezellige ontvangst aan de bar met een gratis drankje en bespreken van de workout van vandaag
  2. Warming-up met eventueel lenigheid/mobiliteit afgestemd op de les
  3. Een workout waarin we je in de “flow” brengen met alle bijbehorende voordelen
  4. Een krachtonderdeel voor je core, benen, billen, rug, armen enz.
  5. Workout of the day (WOD); tussen de 10 en 20 min intensief knallen
  6. Cooling down waarna je heerlijk voldaan huiswaarts keert

Benieuwd naar de kosten?

Dat begrijpen we! Voor 2x per week CrossFit betaal je €40,00,- per 4 weken, onbeperkt €50,00,- per 4 weken. Dit zijn beide Ultra abonnementen en dat betekent dat je naast CrossFit ook aan alle andere groepslessen en de 1600m2 grote open gym kunt deelnemen. Tevens maken wij een persoonlijk programma op maat zonder dat hier kosten aan verbonden zitten.

20190530_094532

Veelgestelde vragen

IK HEB GEEN ERVARING MET FITNESS / CROSSFIT. KAN IK DAN WEL MEEDOEN?

Ja, Iedereen kan meedoen met CrossFit. Tijdens de WOD (Workout of the Day) zullen we de intensiteit van de oefeningen aanpassen aan jouw niveau. Is een oefening niet geschikt, dan passen we de oefening aan zonder het patroon van de oefening te veranderen.

IS CROSSFIT VEILIG?

Ja, CrossFit is veilig. Onder professionele begeleiding leer je eerst de techniek van de bewegingen en pas als deze aan de veiligheidseisen voldoen laten we je de beweging belasten d.m.v. van snelheid of gewicht. Houd je aan onze programmering om overbelasting te voorkomen.

ALS IK LAST HEB VAN EEN (CHRONISCHE) BLESSURE, KAN IK DAN WEL MEEDOEN?

Ja, juíst in geval van een (chronische) blessure raden we je aan om met functionele oefeningen het lichaam terug naar de basis te brengen. Geef dit wel altijd aan bij de trainer, extra aanpassing in belasting en extra aandacht voor techniek kunnen nodig zijn. Bij twijfel raden we je aan om eerst persoonlijke begeleiding te nemen.

HOE LANG DUURT EEN TRAINING?

Meestal 60 minuten maar soms zal je iets eerder klaar zijn en soms enkele minuten later.