CROSSFIT STRENGTH

CrossFit PBF in Best > CROSSFIT STRENGTH

CrossFit Strength

Wat is CrossFit Strength?

Naast de CrossFit WOD bieden wij ook CrossFit Strength aan. Strength (kracht) is binnen CrossFit het verbindende element. Onze CrossFit Strength les is een specialty training op het gebied van kracht! Er is een lesprogramma opgezet dat zich focust op de ontwikkeling van kracht, explosiviteit en mobiliteit om je prestatie tijdens CrossFit te verbeteren. Uiteraard door middel van de juiste technische uitvoering van elke oefening onder begeleiding van een gecertificeerde trainer.

Zoals de CrossFit WOD is ook CrossFit Strength voor iedereen. Ben je net begonnen en wil je technisch leren squaten en deadliften? Of wil je nu net wat meer spierontwikkeling? De clean en overhead press voorbij het punt tillen waar je nu al zo lang op vastzit? De gestructureerde programmeringen van CrossFit Strength gaan je hier zeker bij helpen.

crossfit workout of the day

CrossFit Workout

We trainen we in kleine groepen van maximaal 10 personen. Regelmatig trainen we in tweetallen (buddy teams). In elke les doet iedereen dezelfde workout, maar dat betekent niet dat iedereen hetzelfde doet. Een workout heeft altijd verschillende opties waarin je kan schalen. Zo wordt het voor iedereen mogelijk, met al onze verschillen in fysiek, doelen en flexibiliteit, om samen op een veilige manier de workout te doen. We motiveren elkaar, juichen elkaar toe en zullen soms de competitie met elkaar aangaan. Hoe dan ook, uiteindelijk is elke workout specifiek voor jou alleen.

Hoe ziet een training er bij ons uit?

  1. Gezellige ontvangst aan de bar met een gratis drankje en bespreken van de workout van vandaag
  2. Warming-up met eventueel lenigheid/mobiliteit afgestemd op de les
  3. Een workout waarin we je in de “flow” brengen met alle bijbehorende voordelen
  4. Een krachtonderdeel voor je core, benen, billen, rug, armen enz.
  5. Workout of the day (WOD); tussen de 10 en 20 min intensief knallen
  6. Cooling down waarna je heerlijk voldaan huiswaarts keert

Benieuwd naar de kosten?

Dat begrijpen we! Voor 2x per week CrossFit betaal je €40,00,- per 4 weken, onbeperkt €50,00,- per 4 weken. Dit zijn beide Ultra abonnementen en dat betekent dat je naast CrossFit ook aan alle andere groepslessen en de 1400m2 grote open gym kunt deelnemen. Tevens maken wij een persoonlijk programma op maat zonder dat hier kosten aan verbonden zitten.

Uitleg level 1 trainer Miranda

Veelgestelde vragen

IK HEB GEEN ERVARING MET FITNESS / CROSSFIT. KAN IK DAN WEL MEEDOEN?

Ja, Iedereen kan meedoen met CrossFit. Tijdens de WOD (Workout of the Day) zullen we de intensiteit van de oefeningen aanpassen aan jouw niveau. Is een oefening niet geschikt, dan passen we de oefening aan zonder het patroon van de oefening te veranderen.

IS CROSSFIT VEILIG?

Ja, CrossFit is veilig. Onder professionele begeleiding leer je eerst de techniek van de bewegingen en pas als deze aan de veiligheidseisen voldoen laten we je de beweging belasten d.m.v. van snelheid of gewicht. Houd je aan onze programmering om overbelasting te voorkomen.

ALS IK LAST HEB VAN EEN (CHRONISCHE) BLESSURE, KAN IK DAN WEL MEEDOEN?

Ja, juíst in geval van een (chronische) blessure raden we je aan om met functionele oefeningen het lichaam terug naar de basis te brengen. Geef dit wel altijd aan bij de trainer, extra aanpassing in belasting en extra aandacht voor techniek kunnen nodig zijn. Bij twijfel raden we je aan om eerst persoonlijke begeleiding te nemen.

HOE LANG DUURT EEN TRAINING?

Meestal 60 minuten maar soms zal je iets eerder klaar zijn en soms enkele minuten later.