OPEN GYM

CrossFit PBF in Best > OPEN GYM

CrossFit open gym

Onze gym is elke dag geopend en in tegenstelling tot veel andere CrossFit boxen heb je bij ons de mogelijkheid om naast de CrossFit lessen ook gedurende onze ruime openingstijden vrij te trainen. (6:00u – 00:00u)
Vrij trainen doe je bij ons altijd met begeleiding, je krijgt namelijk een sportprogramma op maat zodat jij precies weet waar je aan kan werken om jouw doelstelling nog sneller te bereiken. Er zijn altijd trainers op de vloer aanwezig die jou kunnen helpen en ondersteunen waar nodig!

Sportschool PowerBase Fitness

Waarom open gym?

In de CrossFit lessen worden er enorm veel bewegingen aangeboden en zijn er altijd bewegingen die jij minder goed oppakt dan andere bewegingen. Of je loopt tegen mobiliteit problemen aan in gewrichten die jou beperken in bepaalde oefeningen. Door de maatschappij waarin wij leven zitten de schouders en heupen vaak vast. Het is niet zonder risico als je deze lichaamsdelen gaat belasten of veel snelle bewegingen gaat maken tijdens een workout. Het is dus verstandig om tijd te maken om jouw lichaam te geven wat het nodig heeft. Dit kan in onze ruime open gym maar kan ook tijdens de verschillende ”specialty” lessen.
Fysieke kracht is het belangrijkste wat je kan ontwikkelen om jouw lichamelijk doel te bereiken, maar ook helpt een sterk lichaam klachten en blessures te voorkomen.

Benieuwd naar de kosten?

Dat begrijpen we! Voor 2x per week CrossFit betaal je €42,00,- per 4 weken, onbeperkt €52,00,- per 4 weken. Dit zijn beide Ultra abonnementen en dat betekent dat je naast CrossFit ook aan alle andere groepslessen en de 1600m2 grote open gym kunt deelnemen. Tevens maken wij een persoonlijk programma op maat zonder dat hier kosten aan verbonden zitten.

Deadlift-CrossFit-proefweek

Veelgestelde vragen

IK HEB GEEN ERVARING MET FITNESS / CROSSFIT. KAN IK DAN WEL MEEDOEN?

Ja, Iedereen kan meedoen met CrossFit. Tijdens de WOD (Workout of the Day) zullen we de intensiteit van de oefeningen aanpassen aan jouw niveau. Is een oefening niet geschikt, dan passen we de oefening aan zonder het patroon van de oefening te veranderen.

Begin je met CrossFit dan start je met de Gratis CrossFit introductiecursus. Deze cursus bestaat uit 3 personal trainingen; tijdens deze trainingen leer je de basis bewegingen van CrossFit en krijg je uitleg over vaak voorkomende oefeningen en technieken. Het doel van deze cursus is dat je tijdens de workouts beschikt over de juiste techniek om de oefeningen goed uit te kunnen voeren.

IS CROSSFIT VEILIG?

Ja, CrossFit is veilig. Onder professionele begeleiding leer je eerst de techniek van de bewegingen en pas als deze aan de veiligheidseisen voldoen laten we je de beweging belasten d.m.v. van snelheid of gewicht. Houd je aan onze programmering om overbelasting te voorkomen.

ALS IK LAST HEB VAN EEN (CHRONISCHE) BLESSURE, KAN IK DAN WEL MEEDOEN?

Ja, juíst in geval van een (chronische) blessure raden we je aan om met functionele oefeningen het lichaam terug naar de basis te brengen. Geef dit wel altijd aan bij de trainer, extra aanpassing in belasting en extra aandacht voor techniek kunnen nodig zijn. Bij twijfel raden we je aan om eerst persoonlijke begeleiding te nemen.

HOE LANG DUURT EEN TRAINING?

Meestal 60 minuten maar soms zal je iets eerder klaar zijn en soms enkele minuten later.