CrossFit Kids & Teens

CrossFit PBF in Best > CrossFit Kids & Teens
21 aug

CrossFit Kids & Teens

Niels aug 21, 2019 0 1927

Wat is CrossFit Kids & Teens?

CrossFit Kids & Teens zijn zeer uitgebreide en gevarieerde programma’s waar we kinderen op een leuke en speelse wijze de basisvaardigheden van de motoriek bijbrengen.
Denk hierbij aan optrekken, touwklimmen, opdrukken, handstanden, ringwerk, lichte gewichten tillen en verplaatsen, rennen, springen, gooien, trekken enz. enz. Al deze aspecten worden verwerkt in het samen werken en samen spelen.

De CrossFit Kids: Kinderen van 5 t/m 12 jaar

Het doel van het CrossFit Kids programma is om kinderen bekend te maken met sporten en hen dit te laten ervaren op een leuke en actieve manier. Een CrossFit Kids les duurt 45 minuten en draait voornamelijk om het ontwikkelen van een breed scala van algemene fysieke en motorische vaardigheden. Middels diverse activiteiten zoals parcoursen afleggen, team spelletjes en leuke workouts zijn de kinderen actief bezig en leren ze zo de voordelen van bewegen. Daarnaast werken ze aan het maken van sociale contacten, het verbeteren van hun zelfvertrouwen en andere belangrijke levensvaardigheden.

De CrossFit Teens: Tieners van 12 t/m 17 jaar

Vanaf een jaar of 12 zijn de meeste kinderen toe aan een meer uitdagend programma. In de tienerjaren ontwikkelt het menselijk lichaam zich in een razend tempo en kan het lichaam zelfs van week tot week veranderen. Het CrossFit Teens programma is zo ontwikkeld dat kinderen met deze veranderingen leren omgaan en zichzelf succesvol blijven ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. In het CrossFit Teens programma ligt de nadruk op het aanleren van technieken van de meer geavanceerde bewegingen en gaat het programma verder met het ontwikkelen van fysieke vaardigheden.

De opbouw van de CrossFit Kids & Teens les

  1. Warming-up die afgestemd is op de les (soms in spelvorm)
  2. Een (lichte) krachtoefening
  3. Het aanleren van (nieuwe) CrossFit technieken
  4. Workout of the day (WOD); tussen de 5 en 20 min lekker intensief knallen
  5. De resultaten van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen.
  6. Speciale challenge (b.v. wie kan er het langst blijven hangen)

Benieuwd naar de kosten?

Voor een onbeperkt Jeugdabonnement betaal je slechts € 20,00,- per maand. Je kind mag dan onbeperkt deelnemen aan het Juegd Boksen, Jeugd Fitness en de CrossFit Kids en/of Teens lessen. Is het kind ouder dan 16 jaar komen ze in het reguliere CrossFit abonnement terecht. Wel krijgen ze 10% korting als ze nog op school zitten. Onze lessen worden gegeven door gediplomeerde en vakinhoudelijke instructeurs, er is non-stop begeleiding en volledig toezicht.


Gratis proefles

Een proefles is de beste optie om te kijken of CrossFit Kids/Teens iets voor je kind is. De eerste Proefles is gratis en geheel vrijblijvend.

 

Time Of Class in Week

Day Time Trainer